Coaching

In Angelsaksische landen en in Scandinavië is coaching al heel lang ingeburgerd. In Nederland wordt 25% van de werknemers gecoacht. Voor directie en management is dat zelfs 40%. Daarvan zegt 64% dat hun carrière na personal coaching in een stroomversnelling terecht kwam. De doelstelling van coaching kan heel uiteenlopend zijn maar heeft altijd wel te maken met inzichten, overtuigingen en gedrag dat daarvan het gevolg is.

Innerlijke krachten (her)activeren

De kracht van coaching zit in de aanpak op het niveau van waarden, overtuigingen en identiteit, maar ook in de stimulering van eigen inzichten omdat de beste oplossingen en antwoorden uiteindelijk bij jezelf liggen. Om die reden blijf je als cliënt eigenaar van je proces. Je bepaalt dus zelf tempo, ritme, agenda en bestemming van je ‘reis’. Als begeleider ben ik geen betweterige reisleider maar een liefdevolle compagnon de route.

Zuiver persoonlijk bewustwordingsproces

Als coach ben ik iemand die er geen doekjes om windt, die van duidelijkheid houdt en graag tot de essentie komt. Tot de kern van het échte probleem. De blauwe plek, zoals ik het noem. Eens die gevonden, zetten we bedachtzaam kleine stapjes doorheen illusies en automatismen en voorbij de vanzelfsprekendheid. Zonder oude overtuigingen te willen vervangen door nieuwe. Zonder teveel te willen plannen en uittekenen, maar eerder gommen om plaats te maken…

Coach en mentor

Elke leidinggevende heeft nood aan een klankbord waarmee zij in alle vertrouwen ideeën en strategische of gevoelige beslissingen kan doorpraten alvorens ze uit te (laten) voeren. Het is niet altijd opportuun om dit met iemand van binnen de organisatie te doen. Medewerkers durven niet altijd eerlijk en duidelijk zijn tegenover hun meerdere en managers zijn niet geneigd hun twijfels, zwakten of kwetsbaarheden met collega’s te delen. Een externe coach of mentor heeft dan het voordeel onbevooroordeeld, discreet en niet beïnvloed te zijn door historiek, verborgen agenda’s of carrièreplanning.

Praktisch

De coaching sessies vinden plaats in Deurne bij Antwerpen (omgeving Bosuil-stadion) of in Brussel (omgeving Lambermontlaan / Josaphatpark in Schaarbeek). 

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑