Resetting

In Angelsaksische landen en in Scandinavië is coaching al heel lang ingeburgerd. In Nederland wordt 25% van de werknemers gecoacht. Voor directie en management is dat zelfs 40%. Daarvan zegt 64% dat hun carrière na personal coaching in een stroomversnelling terecht kwam. Het begrip coaching werd ondertussen echter flink uitgehold. Zelf spreek ik liever over resetting. Omdat het een soort opkuis is, om terug dichter bij je kern te komen. Bij wie je écht bent, en niet wie je gedurende al die jaren door omstandigheden bent geworden.

Innerlijke krachten (her)activeren

Het succes van resetting is afhankelijk van de intrinsieke motivatie en de ‘klik’ tussen cliënt en begeleider. De kracht ontstaat uit de stimulering van eigen inzichten en de aanpak op het niveau van waarden, overtuigingen en identiteit. De cliënt is eigenaar van het proces en bepaalt dus zelf tempo, ritme, agenda en bestemming van de ‘reis’. Als begeleider ben ik geen betweterige reisleider maar eerder een compagnon de route. Er is nog een reden waarom de focus volledig bij de cliënt ligt: de beste oplossingen en meeste antwoorden liggen uiteindelijk daar!

Zuiver persoonlijk bewustwordingsproces

Als resetter ben ik iemand die er geen doekjes om windt, die van duidelijkheid houdt en graag tot de essentie komt. Tot de kern van het échte probleem. De blauwe plek, zoals ik het noem. Eens die gevonden, zetten we bedachtzaam en omzichtig kleine stapjes voorbij automatismen en vanzelfsprekendheid. Life starts where your comfort zone ends. Met de speelsheid, de honger en de veerkracht van een kind. We gaan daarvoor in alle openheid en vertrouwen diepgaand in gesprek waarbij alles draait rond nieuwe inzichten en bewustwording. In kleine haalbare stappen zonder oude overtuigingen te vervangen door nieuwe. We gaan niet teveel nieuws uittekenen, maar vooral gommen. Plaats maken…