Coaching als ‘next level’ incentive

Werknemers krijgen extralegale voordelen in de vorm van smartphones, laptops, pensioenspaarplannen, extra verzekeringen, bedrijfswagens en aandelen of stock options. Of een fitnessabonnement. Materieel en fysiek legt men werknemers in de watten. Waarom dan niet mentaal? Pas onlangs, overspoeld door burn-outs groeit het besef hoe belangrijk welbevinden op het werk wel is.

Preventie- en retentiebeleid

Het zwaartepunt bij incentives ligt nog vaak te eenzijdig op het financieel-materiële dat status en ego streelt maar mijlen ver afstaat van ethiek, ecologie en duurzaamheid. Het draagt ook niets bij aan zelfredzaamheid, innerlijke rust of mentale kracht. Een regelmatige coachingsessie zou het rijtje van incentives mooi kunnen aanvullen en in evenwicht brengen. Persoonlijk welbevinden is een cruciale factor die beslissend kan zijn of iemand de organisatie verlaat of niet. Het zou dan ook perfect passen in een gebalanceerd retentie- en burn/bore-out preventiebeleid.

Scherpere blik, betere performantie en verhoogd welbevinden

Coaching is een win-win-win omdat zowel werkgever als personeelslid én haar/zijn privéomgeving er wel bij varen! Coaching zorgt voor helderheid van geest, meer evenwichtige beslissingen en betere prestaties. Maar ook voor meer veerkracht en incasseringsvermogen bij spanningen, conflicten en gevoeligheden. Wie sterk in haar/zijn kern staat, wordt niet zo vlug meer uit het lood geslagen!

 

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑