Coaching als ‘next level’ incentive

Werknemers krijgen extralegale voordelen in de vorm van smartphones, laptops, pensioenspaarplannen, extra verzekeringen, bedrijfswagens en aandelen of stock options. Of een fitnessabonnement. Materieel en fysiek word je in de watten gelegd. Waarom dan niet mentaal? Pas nu, wanneer men wordt overspoeld door burn-outs groeit het besef hoe belangrijk welbevinden op het werk wel is.

Preventie- en retentiebeleid

Het zwaartepunt bij incentives ligt nog vaak te eenzijdig op het financieel-materiële dat status en ego streelt maar mijlen ver afstaat van ethiek, ecologie en duurzaamheid. Het draagt ook niets bij aan zelfredzaamheid, innerlijke rust of mentale kracht. Een regelmatige coachingsessie zou het rijtje van incentives mooi kunnen aanvullen en in evenwicht brengen. Persoonlijk welbevinden is een cruciale factor die beslissend kan zijn of iemand de organisatie verlaat of niet. Het zou dan ook perfect passen in een gebalanceerd retentie- en burn/bore-out preventiebeleid.

Scherpere blik, betere performantie en verhoogd welbevinden

Coaching resulteert in een win-win-win want zowel voor werkgever als voor het personeelslid zelf én voor haar/zijn privéomgeving! heeft het een heilzame werking. Coaching zorgt voor helderheid van geest wat op zijn beurt resulteert in meer evenwichtige beslissingen en betere prestaties. Maar ook voor meer veerkracht en incasseringsvermogen bij spanningen, conflicten en gevoeligheden. Wie sterk in haar/zijn kern staat, wordt niet vlug uit het lood geslagen.