Cranio-sacrale massage

CraniosacraalDe cranio-sacrale therapie, ontstaan uit de ostheopathie, is een zachte behandelingsmethode voor het hele lichaam waarbij schedel (cranium) en heiligbeen (sacrum) centraal staan. Of juister de vochthuishouding ervan. Van aan het hoofd tot het staartbeentje zijn onze hersenen en ruggenmerg omsloten met een aantal laagjes van vliezen. Tussen twee van die vliezen, het Arachnoid en het Pina Mater, circuleert hersen- en ruggenmergvocht met langzame, pulsende bewegingen (tussen 6 tot 12 per minuut) in een ‘gesloten’ circuit doorheen ons lichaam. Naast onze ademhaling en hart is er dus nog een derde ritme dat ons lichaam in goede conditie houdt!

Losmaken en zelfherstel activeren

Wanneer in dit systeem blokkades ontstaan, kan dat —zoals ook bij ademhaling- en hartstoornissen— gepaard gaan met bepaalde symptomen en ziektebeelden. Via cranio-sacrale massagetechnieken worden die blokkades vrijgemaakt met een genormaliseerde balans tussen lichaam en geest als gevolg. In feite gaat het systeem na de blokkade zichzelf herstellen.
De massage op zichzelf is relaxerend en deugddoend. En daar kan en mag het ook bij blijven. Maar het gebeurt wel vaker bij een helende behandeling, dat als het lichaam loskomt, ook de geest vrij komt en er gedachten opkomen. Vragen, twijfels of inzichten. Op jouw aangeven kunnen die dan eventueel in alle rust besproken worden.

Voordelen

Naast het positieve effect van de behandeling heeft een cranio-sacrale massage het voordeel dat je er niet voor uit de kleren hoeft en dat er geen olie wordt gebruikt. Zoals meestal bij dergelijke massages is het goed om nadien voldoende te drinken en een rustige overgang in te lassen voor je je ‘normale’ leven weer herneemt. Een cranio-sacrale basisbehandeling duurt ongeveer een uur en een kwartiertje om na te genieten.

Advertenties