De uil

uil_strook2
© Silvia van Uden Fotografie

Het is al jaren dat de uil mijn pad kruist. Soms significant, soms onopvallend. De meest bijzondere ervaring ooit was bij collega-coaches in een bosrijke omgeving. Omdat ik erg auditief ben (ideaal om telefonisch te coachen!) had ik quasi als enige al een tijdje zijn roep gehoord. Het hield me die dag bezig en toen we ’s avonds zaten na te praten is hij op het einde plotsklaps via de schoorsteen de living ingevlogen! Gelukkig kon de man des huizes hem grijpen om hem opnieuw zijn vrijheid te geven. Heel speciaal!

Betekenis

De uil komt al eeuwen voor in verhalen, legendes en mythes waar hij symbool staat voor wijsheid, intelligentie, bescherming, status, rijkdom en vrijheid. Hij ziet ook scherp in het donker en vliegt geruisloos door de nacht waardoor men hem associeert met overgang, boodschapper van voortekenen, met mystiek en (maan)magie en met geheimen. Omdat hij zowel met de lichtzijde als met schaduwkanten goed overweg kan, wordt hij als een bemiddelaar beschouwd tussen beide werelden.

Deze foto benadert voor mij persoonlijk het best hoe ik de uil zie: blakerend van kracht, wijsheid en schoonheid terwijl hij tegelijk ook veiligheid en waakzaamheid uitstraalt. De mooie foto is van de Nederlandse fotografe Silvia van Uden waarmee het trouwens heel fijn was om samen te werken!
www.silviavanudenfotografie.nlfacebook.com/svufotografie

 

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑