De rebel

KleineEddy1De rebel verschilt van de revolutionair doordat die zich niet wil vestigen. Zoals Che en Castro, zeg maar. Samen met status is arrivisme iets waaraan ik een grondige hekel heb. En misschien komt het door dat restje Italiaans bloed of mijn Schots zeevaardersverleden dat ik nooit een rechtlijnige carrière heb gekend. Ik heb gewerkt voor grote bedrijven, zelfs buitenlandse eminenties en voor de Kanselarij. Ooit kreeg ik uit handen van Jan Hoet een eerste prijs voor een ‘wild’ schilderij. Maar ondanks de eer en het genoegen heb ik nooit nog geschilderd want soms is je talent niet je passie… Ik ben dankbaar voor al die belevenissen en ik heb daar echt van genoten, maar zwaar onder de indruk was ik zelden omdat titels, roem of geld nooit mijn traject hebben bepaald. Ik had soms meer respect voor de verwaaide geniale statisticus bij Janssen Pharma of voor Freddy, de straatveger van mijn wijk in Schaarbeek waarmee ik af en toe ‘een klapke’ doe.

Mijn echte passie ligt in mensen helpen groeien, ze bewust maken van hun illusies en condities, soms van hun verstikkende relatie of job. Ik wil ze troosten of een schop onder hun kont geven, ze bevrijden zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn en daardoor de hele wereld aankunnen. Een wereld die ik graag verken, liefst per motor omdat het zo intens is. Iets tussen een auto en een fiets. Geen salon op vier wielen en geen pezig gestomp tegen wind of berghellingen. Vreemde culturen ontdekken en zodanig van de verschillen genieten dat het vertrouwd aanvoelt. Want er is zoveel moois dat ons verbindt.

moto
Ergens in Zweden op weg naar de Noorkaap

Mijn hele leven leef ik intens en ontmoet ik toffe mensen want alleen als je het avontuur intrekt kom je die tegen. Je wordt dan kritischer en selectiever en je ruilt vermoeiende en uitgeleefde relaties voor meer bewuste en voedende. Ik heb me ook steeds behoed om mij financieel niet in nesten te werken zodat ik niet afhankelijk werd van mijn job of erger nog: van mijn baas. Never eat your soul to fill your belly! Dat maakt van mij een vrij man, ernstig maar niet té, met een vrouw uit de duizend en twee topgasten! Geluk is het gevoel dat er niets meer ontbreekt en dat je je illusies doorhebt zodat je van niets of niemand nog afhankelijk bent. Een gevoel om dankbaar te koesteren.

 

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑